تفاوت بین اسانس های طبیعی و اسانس های سنتتیک (شیمیایی) چیست ؟

اسانس های طبیعی روغن های فرّار و معطری هستند که از گیاه ساطع می گردند. این روغن ها معمولا دارای خواص دارویی بوده و در انواع فرآورده های دارویی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این روغن ها می توانند از جنبه بوی خوش و عطر دلپذیرشان در صنایع غذایی نیز مصرف شوند که در این حالت علاوه بر خاصیت طعم دهندگی، خواص دارویی گیاه نیز مد نظر قرار می گیرد (مانند استفاده از اسانس طبیعی آویشن در فرآورده های لبنی و یا اسانس طبیعی نعناع در آب نبات و غیره). در عوض اسانس های شیمیایی از مولکولهای سنتتیک (مصنوعی) تشکیل شده اند که هرچند حاوی عطری کم و بیش مشابه عطر اسانس های طبیعی میباشند ولی فاقد خواص دارویی هستند بلکه در بسیاری موارد حساسیت زا و مضر نیز میباشند. از اینرو استفاده از طعم دهنده های طبیعی در صنایع غذایی روز بروز بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان قرار می گیرد و هرچند قیمت این نوع فرآورده ها در مقایسه با مشابه شیمیایی خود گران تر میباشد ولی به منظور حفظ سلامت و در بسیاری مواقع به دلیل خواص درمانی آنها، مردم به این محصولات رقبت بیشتری نشان میدهند. از اینرو تولید فرآورده های غذایی با استفاده از گیاهان دارویی در فرآورده های “غذا – دارو” (Nutraceuticals) و یا غذاهای کاربردی (Functional Foods) به شدت رو به افزایش میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید