تفاوت بین عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی چیست؟

مواد موثر گیاهان دارویی متابولیتهای ثانویه ای هستند که به میزان بسیار اندک در این گیاهان وجود دارند. از جمله این مواد می توان به آلکالوئیدها، ترکیبات فنلی و ترپن ها اشاره نمود. عصاره‌ها محلول حاصل استخراج این مواد از گیاه دارویی با استفاده از حلال‌های متفاوتی همچون آب، روغن، و گلیسیرین، متناسب با حلالیت آن‌ها و فرمولاسیون موردنظر هستند. عصاره به دست آمده شامل ماده موثر گیاه به همراه حلال است، مانند تنتور، دمنوش و جوشانده. اگر حلال را از ماده موثر جدا کنیم عصاره خشک به دست می‌آید. از سوی دیگر اسانس‌های طبیعی، که مخلوطی از مولکول‌های متفاوت و عمدتا ترپن‌ها هستند، موادی معطر و فرَارند که از طریق تقطیر با بخار آب، تقطیر خشک، و یا با فشار مکانیکی استخراج می‌گردند و در حالت عادی محلول در آب نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید